Procés de disseny co-creatiu per un web responsiu amb backoffice WP

Context

Lacol Arquitectura Cooperativa necessitava refer la seva pàgina web. Lacol és una cooperativa amb seu al barri de Sants a Barcelona que treballa a àmbits tan diferents com són repensar nous usos d’edificis antics a dissenyar un espai expositiu d’un museu.
El procés de disseny s’ha plantejat com un treball de co-creació entre l’equip encarregat de Lacol i l’equip de disseny de Jamgo. Per tant, totes les decisions, des dels wireframes fins al disseny final s’han pres de forma conjunta.

Repte

Partint del repte inicial de dibuixar una web de forma conjunta (sessions de treball amb pluja d’idees ad-hoc) el repte ha estat desenvolupar un site actual a nivell tècnic: adaptatiu, amb estructures HTML5 i coherent a nivell SEO, tot això amb un gestor de continguts senzill (no basat amb un tema de WordPress modulat i amb un disseny final).
Al mateix temps, per Jamgo, el repte ha estat desenvolupar una estructura front-end i WP útil per a un client amb necessitats de mostrar un portfoli de forma molt visual (evidentment, com un estudi d’arquitectura).

Solució

Després d’un procés de definició i disseny molt acurat, s’ha treballat un tema específic per WP, amb l’objectiu de generar un backoffice d’usuari molt senzill i amb tipus de continguts per cada secció.